Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 29 iunie 2015

TEDuci la cinema in aceasta săptămâna?

Hello Thunderbrother ,
Astazi vreau să îti recomand un film care a reusit sa ma surprindă placut .

Ted, ursuletul simpatic cu cea mai murdară gura care o vei intalni acest an se întoarce pe marile ecrane.
Dar, nu o face intr-un mod cuminte ... La 3 ani dupa casatorie Ted are parte de o casnicie cu probleme de comunicare. Banii nu ajung niciodata, facturile se inmultesc mai repede decat iepurii si viciile personale impreuna cu dorinta sotiei de a fi in pas cu moda nu ajuta sub nici o forma.

In incercarea de a salva casnicia Ted decide sa faca un copil dar, aceasta tentativa se dovedeste a fi dificila tinand cont de natura "umana" a lui. Incercarile sale, chiar daca ridicole aduc mai multe probleme decat solutii.

Ted este luat in vizor de guvernare din cauza încercării de a adopta un copil si i se anulează toate drepturile.
Fiind considerat proprietate de catre guvern, cardul bancar, cardurile de fidelitate , abonamente la diverse reviste si chiar si documentele oficiale ale căsătoriei sunt declarate invalide. Impreuna cu prietenul sau pornesc intr-o lupta cu justitia pentru egalitate si drepturi depline umane dar, lupta nu va fi una usoara deoarece exista persoane care isi doresc ca Ted sa ramana doar o proprietate. 





Ted 2 m-a impresionat prin usurinta cu care reuseste sa isi atingă telul propus, de a oferi aproape doua ore de relaxare prin glume usoare dar, neindicate minorilor. 


Seth MacFarlane reuseste pentru a doua oara sa regizeze, sa scrie scenariu si sa participe la realizarea unui film ca actor.
Putini stiu ca acest film are o dubla tematica ascunsa: prietenia si egalitatea tuturor in fata legii. 

 Filmul ofera o serie impresionanta de cameo-uri printre care merita mentionati Liam Neeson intr-o postura de cumparator ingrijorat, David Hasselhoff, Tom Brady, Jimmy Kimmel si Jay Leno.

Trebuie intradevar sa multumim celor de la RoImage pentru o portie serioasa de ras.



luni, 22 iunie 2015

Review Ex Machina

Aseara eram picat pe gânduri...  Ce fac bărbații când au prea multi bani?
Primul răspuns mi-a venit din spectrul filmelor, inteligenta artificială. 

Iron man îl are pe Jarvis,  Hank Pim aka Ant Man îl creează pe Ultron și Nathan Bateman o creează pe Ava.
Dar cel mai interesant lucru este modul în care sunt realizate aceste AI-uri.

Iron man - programare pur și simplu. 
Jarvis este un Siri al viitorului care poate da telefoane, poate atentiona diverse evenimente dar, în același timp, este și destul de puternic pentru a crea un scut impenetrabil împotriva furtului informatic.
Hank Pim  își scanează propria minte ca fundație pentru Ultron  



Dacă încă nu ai ajuns la cinematograf pentru filmul Ex Machina sigur nu îți poți imagina cum este creeata Ava de către Nathan Bateman. 
Te rog, încearcă!  Aștept idei în josul paginii, la comentarii. 
 
Trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de acest film deoarece așteptările mele erau foarte mici. 
Rămân totuși la vorba mea, îți poți creea o idee despre film din trailer, dar nu este bine sa îl dai la o parte pana nu îl și vizionezi. 

Ex Machina oferă o poveste deloc utopica care te va tine lipit de scaun mulțumită plauzabilitatii.  Creatorul celui mai important motor de căutare (din film) realizează o inteligenta artificiala pe proprietatea sa privata, un mic colt tehnologic în mijlocul naturii, rupta de civilizație. 
Acest film este paradoxal o problema mentala a naturii umane a creatorului (Nathan) pusa în balanta cu inteligenta artificiala creeata.

Din punct de vedere vizual,  contopirea intre mașinărie și aspectul uman este realizata mai bine decât în filmul "I,  Robot",  dar acțiunea în stilul filmului menționat lipsește cu desăvârșire.

Concluzia mea este urmatoarea: " Ex Machina a dat startul unei serii interesante,asta dacă vom vedea ulterior și o continuare.". 

 PS: Filmul este distribuit de RoImage!

duminică, 21 iunie 2015

Escape Room 2 - sau... D'ale lui Dracula

Buna dimineata cititor muncitor, sau...
Buna dimineata cititor adormit...in functie de situatie

Astazi vreau sa te anunt ca a aparut un nou trailer al mult asteptatului Hotel Transilvania 2.

In cazul in care nu mai tii minte prima parte a acestei serii cinematografice tin sa iti reamintesc ca este vorba despre acea animatie dragura din partea producatorilor de la Dreamworks in care Dracula este continuu frustrat de nelipsitul "Bla bla bla"...


Si ca tot ti-am deschis apetitul pentru distractie si Vlad Tepes... NU, nu te trimit la Bran dar, iti voi povesti despre ultimul Escape Room in care am avut ocazia de a ajunge.

Asa cum sugereaza si titlul articolului aceasta este cea de-a doua locatie in care imi incerc norocul sau Next Escape a fost la propriu si urmatorul pentru mine.

Astfel am aflat unde poti gasi biroul lui Dracula... in centrul orasului la doar 650 de metrii de Piata Unirii pe bulevardul Corneliu Coposu nr. 51 dar, astazi nu gasesti biroul sau acolo, gasesti o gaura de vierme (nu in pamant)... cu ajutorul ei calatoresti in timp pana in anul 1474.
Misiunea ta ? Sa iesi din Biroul lui Dracula inainte de a se intoarce! Iau eu am reusit...
Nu am evadat fix in cele 60 de minute dar, am fost destul de convingator si mi-am pastrat sangele in vene.

In biroul lui Vlad Tepes vei gasi multe indicii interesante. Este important totusi sa reusesti sa le rezolvi in ordinea care trebuie si sa ai rabdare la indiciul final.

Ce am apreciat la Biroul lui Dracula? Calaretii lui Tepes, mobilierul realizat la comanda si nu in ultimul rand metoda ideala de a anunta trecerea timpului.
Muzica de fundal este foarte bine aleasa si iti ofera pe langa o atmosfera adecvata si atentionari la trecerea fiecarui sfert de ora.
Walkie-Talkie-ul nu este doar de forma, indiciile primite sunt foarte utile si fiind transmise la momentul oportun iti dau sansa de a nu te intoarce la mistere deja rezolvate.

M-au insotit in aceasta aventura si Andrew Smith, Iulia Maria Boiu, Andreea Alexandra Vraja si Emil Calinescu.

luni, 15 iunie 2015

Guest-post " Protocolul, bata-l vina "

Buna drag cititor,

Astazi vei primi o doza cinefila din partea Vrajitoarei... Daca nu stii cine este si nu ai ajuns inca pe blogul ei trebuie sa iti spun ca ai ratat cel mai mov blog din lume. Nu ma voi lungi cu vorba si o voi lasa pe Sandy sa iti spuna ultimele noutati...

Am ajuns la vizionarea filmului Supravietuitoarea, o proaspata productie cu Milla Jovovich si Pierce Brosnan  in roluri principale.

Filmul, de actiune dupa cum o sugereaza chiar titlul, poate fi descris ca o interesanta abordare a “ce se intampla cand munca ta ii deranjeaza pe altii”. Si cu toate acestea titlul m-a dus cu gandul la un film poate ceva mai clasic, mai artistic, in care aceasta supravietuitoare este un concept, o idee, un ideal sau cel putin un film pe o tema mai dramatica de tipul holocaustului sau a unui razboi nimicitor. Ca personajul principal devine o supravietuitoare prin faptul ca reuseste sa nu moara in fata unei explozii si ca apoi urmeaza protocolul de a fugi, de a se regrupa si apoi de a prinde atacatorul…hmm…poate ca ar fi trebuit ceva mai mult de atat.
DSC_6327.NEFDSC_6432.NEF
Un alt aspect care mi-a atras atentia este un soi de stereotip despre care nu stiu daca imi da un sentiment de bun augur ‘au ba. Tot filmul face referinte la Romania si afiseaza steagul romanesc de mai multe ori decat cel SUA (Chiar imi pare rau ca nu am numarat). Totul se transforma dintr-o exerienta de mandrie nationala intr-una de respingere cand aflam ca unul dintre personajele negative este un cetatean roman…expert in chimie terorista. Deci sa ne mandrim ca aparem in filme ca fiind genii sau sa ne temem ca am putea fi stereotipizati drept oameni cu doua fete care in fond si la urma urmei sunt dusmanii unei societati (parca nu e asa placut sa fim in aceeasi oala cu talibanii si restul poparelor considerate inamici prin filme).
_BNW7208.NEF
Da, Romania scrie pe hartie.

Dincolo de multitudinea de referinte la Romania, am observat o serie de actori foarte buni care au jucat roluri poate diferite fata de cu imi obisnuisera retina.

Filmat in Marea Britanie si in Bulgaria, Supravietuitoarea are o distributie in fruntea careia se regasesc Milla Jovovich (franciza Resident Evil, The Fifth Element), in rolul lui Kate Abbott, ofiter insarcinat cu securitatea la Ambasada Americana de la Londra, transformata in suspectul numarul 1 după ce i se insceneaza un atentat cu bomba, si Pierce Brosnan (James Bond, Tailor Of Panama, Thomas Crown Affair), in rolul lui Nash, ucigasul platit sa o elimine pe Kate. Lor li se alătura Dylan McDermott (Olympus Has Fallen, The Perks Of Being A Wall Flower) in rolul lui Sam Parker, directorul biroului de securitate diplomatica al ambasadei,
James D’Arcy (Cloud Atlas, Jupiter Asending), in rolul inspectorului Paul Anderson, de la divizia speciala a serviciului de securitate britanic, Angela Bassett (What’s Love Got To Do With It,    Malcom X), in rolul ambasadoarei Statelor Unite in Marea Britanie, Robert Forster (Jackie Brown, Mulholland Drive) in rolul lui Bill Talbot, supervizorul echipei insarcinate cu acordarea vizei.

La capitolul efecte nu sta rau. Avem parte de cateva explozii chiar interesante.

Filmul este de vazut. E bine conturat, insa, nefiind superfana a genului am avut senzatia ca semana cumva cu filmul “The Net”. Eu le mai zic acestor filme “running movies” un stil pur a la Nicolas Cage… Poate ca Milla a invatat stilul fiindu-i alaturi in Al cincilea element.

Supravietuitoarea este un film de actiune clasic. Plotul e placut gandit, pe alocuri fiind putin predictibil (dar nu intr-un mod deranjant), insa iti recomand sa mergi sa il vezi cel putin de dragul faptului ca in tot filmul despre Romania se vorbeste.

Filmul a inceput sa ruleze in cinematografe din 12 Iunie si este distribuit in Romania de RoImage. Sunt curioasa, zau cum ti se va parea filmul.

vineri, 12 iunie 2015

Anunt de ultima ora- Au gasiti dinozauri in Romania si SUNT VII


Da, ai citit corect, au fost gasite primele exemplare de dinozauri vii. Aceasta nu este o gluma.

In urma cercetarilor recente realizate in zone specifice ale Bucurestiului: noul Mega Mall, mall-ul Afi Cotroceni, si Mall Plazza au fost descoperite peste 30 de specii de dinozauri vii.


Aceasta descoperire incredibila a fost realizata astazi in cinematografe in momentul primei vizionari a noului film Jurassic World.

Am avut de asteptat 14 ani de la lansarea ultimului film Jurassic Park 3 dar, trebuie sa recunosc...a meritat asteptarea.

Recent, am avut onoarea de a viziona noul film Jurassic World pe care initial il consideram mai mult un remake a primului film din serie si care s-a dovedit in final a fi o continuare despre care nu prea am ce cuvinte rele sa spun.

Imi amintesc cu nostalgie vizionarea primului Jurassic ...in sufragerie alaturi de parintii mei...in apartamentul din Constanta. Aceea a fost intradevar o experienta de neuitat. Prima data cand am vazut dinozauri...si nu m-a deranjat ca ii vedeam pe un televizor de 54 cm (care inca rezista matusalemic in sufrageria mea actuala), nu m-a deranjat ca nu erau culorile perfecte. Pentru acea perioada filmul Jurassic a fost o capodopera.

In urma vizionarii noului film Jurassic World iti pot spune cu mana pe inima ca m-a dus inapoi in copilarie.
A fost unul dintre putinele filme din acest an care au reusit sa ma determine sa nu stau cu spatele pe spatarul scaunului si doar al doilea film care m-a facut sa casc gura.

Dar, sa las laudele deoparte si sa va spun pe scurt de ce am fost atat de impresionat:

Pentru inceput:

Filmul incepe la 22 de ani după evenimentele din Jurassic Park (1993), pe insula Nublar se află acum un parc tematic cu dinozauri, Jurassic World, așa cum îl visase John Hammond. După 10 ani de funcționare, numărul vizitatorilor a scăzut dramatic, așa că se creează o nouă atracție care să retrezească interesul publicului.


Din punct de vedere al povestii, filmul urmareste in mare acelasi film narativ ca predecesorii sai:
-Vin persoane noi pe insula-
Doi copii sunt trimisi intr-o vacanta "fortata" in acest parc la matusa lor pe durata divortului parintilor.
La fel ca in primul Jurassic Park primele imagini ne poarta prin zona animalelor ierbivore si ulterior catre cele carnivore.

-Vedem un dinozaur nou-
 -Dinozaurul scapa
-All Hell Breaks Loose
+Lupta intre doi dinozauri mari
=reteta succesului.

Si au procedat corect in realizarea acestui film. Actorii sunt alesi perfect pentru rolurile existente. Si da, spun chiar perfect: nu imi pot imagina alt actor in locul lui Chris Pratt(Star Lord in "Gardienii Galaxiei") in rolul de expert si dresor al Velociraptorilor, Bryce Dallas Howard demonstreaza perfect ca se poate alerga si pe tocuri si Katie McGrath ne demonstreaza ca nu exista o metoda perfecta de a fi mancata de un dinozaur...e musai sa fie...(nu va spun pentru ca este un spoiler prea mare)


Important este ca filmul Jurassic World a reusit sa fie la inaltime la carma lui Colin Trevorrow
This movie was approved by Steven Spielberg.

Personal...astept urmatorii amici care doresc sa mearga in cinematograf pentru ca acest isi merita laudele pana la ultimul banut.

Pana la urmatoarea recomandare va las cu trailerul  din partea distribuitorului romanesc oficial Ro Image 2000. 





 

miercuri, 10 iunie 2015

Escape Room no. 1


Salutari draga cititorule,

Astazi vreau sa iti recomand o metoda de a te relaxa si de a-ti pune creierul la contributie, in acelasi timp.

Probabil ai auzit de acest concept sau stii deja totul despre el, dar trebuie sa iti mentionez, cel putin, ca escape room-ul este jocul care aduce pentru prima data lumea virtuala in cea reala.

Am avut o curiozitate mare pentru a testa  aceasta teorie, fiind un fost gamer și am plecat foarte mulțumit.

Din punct de vedere al conceptului, numele spune tot. Trebuie sa rezolvi toate misterele pentru a gasi cheia cu care vei iesi din camera.
Și asa am purces și noi, cu speranțe mari de a evada în cele 60 de minute. La început nu m-am aruncat pe scotocit și am încercat sa observ doar vizual camera, dar echipa mea s-a desfășurat corespunzător și ajungând deja la primul cifru de aflat,  treaba a devenit serioasa. 
 ATENTIE: Acest joc NU este recomandat persoanelor claustrofobe.

Totusi, aceasta distractie poate fi considerata atat o activitate in familie, cat si cu prietenii. Escape room-ul poate fi pentru tine atat un exercitiu de Team Building, cat si o pauza de calculator.

Trebuie sa recunosc ca initial eram reticent de a ma apropia de aceste...Escape Room-uri din cauza zvonurilor vehiculate despre pret...50-60 de lei/ persoana pentru a iesi dintr-o camera mi se parea o suma mare dar, EXIT ROOM are un nivel de pret mai mult decat decent. Va invit sa verificati aici.  PS: Studentii au reducere

Va puteti antrena mintea in doua camere separate. Puteti alege camera "LOLA" si veti simti savoarea anului 1899, unde vezi descoperi povestea dansatoarei celebre la Moulin Rouge. Apare intotdeauna pe prima pagina a ziarelor, iar cozile sunt interminabile la spectacolele in care joaca. Este talentata, seducatoare si are o viata tumultoasa. Tu si echipa ta, veti fi provocati sa evadati in 60′ de minute, timp in care Lola va termina spectacolul si se va intoarce in cabina. 

In aceasta camera am fost aproape de evadare. Nu am stat degeaba.  Am încercat sa sparg un lacăt fără sa am cifrul,  am urmărit cu atenție toți pereții și, în final, am fost doborati de propria noastră deznădejde. 



Persoanele mai increzatoare in fortele proprii pot incerca camera "SIBERIA", unde echipa se va transforma intr-o adevarata forta, o elita de spioni care trebuie sa evadeze inainte ca baza in care va aflati sa explodeze. 

Intradevar, o adevarata aventura sub presiunea timpului. Sau,  asa cum spune Emil,  am murit în Siberia dar, am murit virtual.  
Camera este plina de mistere și nu trebuie subestimata.  Trebuie sa mulțumesc lui Andrew pentru ca ne-a retezat șansele de a evada de la intrarea în camera.  

Singura mea rugaminte... va rog sa ma anuntati daca scapati din Siberia...