Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 3 august 2015

Cu stomacul in vacanta

Soarele este bun dar, cu masura ...

Acest aspect il stiam de mult dar tin sa il reamintesc si persoanelor care vor merge la mare in perioada urmatoare. Personal, am fost salvat de un spray cu protectie 20 si o crema de 50.

Anul acesta am avut parte de o vacanta speciala atat din punct de vedere al activitatilor si locurilor vizitate cat si din punct de vedere al regimului alimentar.

In concluzie astazi vreau sa vorbesc despre situatia frecventa a persoanei care ajunge pe litoral si are parte de o indigestie sau o intoxicatie alimentara slaba.

Alimentele care pot fi consumate intr-o astfel de situatie sunt putine la numar si nu le poti gasi la orice pas gatite. La urma urmei, daca tot esti in vacanta ultimul lucru care ti-l doresti este sa gatesti intr-o caldura infernala.
Lista alimentelor care ai voie sa le consumi este urmatoarea:

- ceai de menta, cafea neagra slaba (CU ZAHARINA), afine-sirop fara zahar, ceai
-branza de vaci, telemea, cas
-supa de legume strecurate, cu paste fainoase
- paine prajita, aluaturi fara drojdie, budinci de orez, gris, macaroane, taitei fara zahar, pilaf de orez cu carne, macaroane cu branza
-carne slaba (pui, vaca, peste) fiarta, fripta sau sub forma de perisoare

Pentru turisti asta inseamna:
Bake Rolls sau daca ai norocul sa iti prajeasca paine la terasa/ restaurant,
Orez ( aici vei gasi garnitura de orez cheala, standard care va fi mai buna in unele locatii si la care poti adauga contra unui cost de 5 lei si branza rasa sau nerasa deasupra)
Macaroane (off the meniu) daca ai norocul ca intr-o locatie sa faca cineva macaroane chiar si pentru un suprapret de 30 de lei locatia va deveni pentru tine legendara.
NU CONSUMATI PASTE QUATRO FORMAGGI , este o iluzie a faptului ca ai paste cu branza, in realitate ai parte de un sos cu branza procesata care nu iti va prinde foarte bine la stomac).


In oras vei ajunge garantat la o terasa cu amicii si vei dori sa bei ceva... APA PLATA si ceaiul de menta sunt prietenii tai cei mai buni.

Restul este cancan, o vacanta la dieta nu este usoara dar, atata timp cat ti-o umplii cu activitati distractive, nu va fi un esec.
Recomand pe langa inotul zilnic si cateva locatii de vizitat, sau daca preferati o activitate mai intensa puteti experimenta si Escape Room-urile de pe litoral.

Revin zilele urmatoare cu cateva recomandari. Pentru moment iti urez o zi frumoasa si relaxanta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.