Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

vineri, 12 iunie 2015

Anunt de ultima ora- Au gasiti dinozauri in Romania si SUNT VII


Da, ai citit corect, au fost gasite primele exemplare de dinozauri vii. Aceasta nu este o gluma.

In urma cercetarilor recente realizate in zone specifice ale Bucurestiului: noul Mega Mall, mall-ul Afi Cotroceni, si Mall Plazza au fost descoperite peste 30 de specii de dinozauri vii.


Aceasta descoperire incredibila a fost realizata astazi in cinematografe in momentul primei vizionari a noului film Jurassic World.

Am avut de asteptat 14 ani de la lansarea ultimului film Jurassic Park 3 dar, trebuie sa recunosc...a meritat asteptarea.

Recent, am avut onoarea de a viziona noul film Jurassic World pe care initial il consideram mai mult un remake a primului film din serie si care s-a dovedit in final a fi o continuare despre care nu prea am ce cuvinte rele sa spun.

Imi amintesc cu nostalgie vizionarea primului Jurassic ...in sufragerie alaturi de parintii mei...in apartamentul din Constanta. Aceea a fost intradevar o experienta de neuitat. Prima data cand am vazut dinozauri...si nu m-a deranjat ca ii vedeam pe un televizor de 54 cm (care inca rezista matusalemic in sufrageria mea actuala), nu m-a deranjat ca nu erau culorile perfecte. Pentru acea perioada filmul Jurassic a fost o capodopera.

In urma vizionarii noului film Jurassic World iti pot spune cu mana pe inima ca m-a dus inapoi in copilarie.
A fost unul dintre putinele filme din acest an care au reusit sa ma determine sa nu stau cu spatele pe spatarul scaunului si doar al doilea film care m-a facut sa casc gura.

Dar, sa las laudele deoparte si sa va spun pe scurt de ce am fost atat de impresionat:

Pentru inceput:

Filmul incepe la 22 de ani după evenimentele din Jurassic Park (1993), pe insula Nublar se află acum un parc tematic cu dinozauri, Jurassic World, așa cum îl visase John Hammond. După 10 ani de funcționare, numărul vizitatorilor a scăzut dramatic, așa că se creează o nouă atracție care să retrezească interesul publicului.


Din punct de vedere al povestii, filmul urmareste in mare acelasi film narativ ca predecesorii sai:
-Vin persoane noi pe insula-
Doi copii sunt trimisi intr-o vacanta "fortata" in acest parc la matusa lor pe durata divortului parintilor.
La fel ca in primul Jurassic Park primele imagini ne poarta prin zona animalelor ierbivore si ulterior catre cele carnivore.

-Vedem un dinozaur nou-
 -Dinozaurul scapa
-All Hell Breaks Loose
+Lupta intre doi dinozauri mari
=reteta succesului.

Si au procedat corect in realizarea acestui film. Actorii sunt alesi perfect pentru rolurile existente. Si da, spun chiar perfect: nu imi pot imagina alt actor in locul lui Chris Pratt(Star Lord in "Gardienii Galaxiei") in rolul de expert si dresor al Velociraptorilor, Bryce Dallas Howard demonstreaza perfect ca se poate alerga si pe tocuri si Katie McGrath ne demonstreaza ca nu exista o metoda perfecta de a fi mancata de un dinozaur...e musai sa fie...(nu va spun pentru ca este un spoiler prea mare)


Important este ca filmul Jurassic World a reusit sa fie la inaltime la carma lui Colin Trevorrow
This movie was approved by Steven Spielberg.

Personal...astept urmatorii amici care doresc sa mearga in cinematograf pentru ca acest isi merita laudele pana la ultimul banut.

Pana la urmatoarea recomandare va las cu trailerul  din partea distribuitorului romanesc oficial Ro Image 2000. 





 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.