Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

duminică, 9 noiembrie 2014

O lume in haos

Buna seara dragi cititori,

In aceasta seara vreau sa va vorbesc despre o adevarata necesitate care a devenit treptat un viciu pentru oamenii de pretutindeni.

INTERNETUL! Da dragii mei, aceasta necesitate a devenit de-a lungul anilor o adevarata patima. Din cauza site-urilor de socializare si a faptului ca internetul a devenit o sursa inepuizabila de informatii, internetul a reusit in ultimii ani sa devina un viciu.

De ce il consider astfel?

Internetul a deveniu un viciu si puteti observa acest lucru doar iesind din casa in urma unei plimbari prin oras.
Veti observa pretudindeni persoane "Conectate". Fie ca il folosesc in interes social: cersind aprobarea si interesul unor "prieteni" care majoritar se afla in lista lor doar online, fie pentru a afla stiri de ultima ora sau pe un magazin online cautand routere wireless, servetele pentru ecranul monitorului sau oferte de hard disk-uri.

Pentru inceput hai sa evaluam comparativ situatia prezenta cu trecutul:

Prezent
Grupul de prieteni merge intr-o cafenea, isi ocupa locurile, fiecare scoate telefonul si da check-in. Pasul 2- Celalte persoane de la masa dau like la persoanele care au dat check-in. Dupa aceea incep discutii despre ce au mai citit pe net. Inca imi amintesc un moment cand eram intr-o cafenea si am fost partas la discutia unui cuplu care abia urmasera cei doi pasi...continuarea conversatiei suna in felul urmator:
"(Prietena)- De ce ai dat like la panarama aia? Iti place de ea? Vrei sa ma inseli cu ea?"

Trecut
Grupul de prieteni merge intr-o cafenea, isi ocupa masa, si toti incep sa socializeze live...acea actiune care implica vorbitul despre ce s-a mai intamplat in viata fiecaruia, despre ce carti au mai citit si alte subiecte, despre activitati devenite uneori pasiuni.
Intalnirea implica rasete puternice, vorbe peste vorbe si o tona de distractie care nu ar putea niciodata sa fie incorporata intr-un LOL, ROTFL sau HA HA.

Prezent
Trei persoane isi scot telefoanele si interactioneaza in momentul in care Cancan sau Rol.ro posteaza o stire in genul "Afla ce s-a intamplat cu Patricia de la MasterChef" sau descopera ca unul dintre candidatii la presedentie a fost desfiintat de o noutate( am vazut deja zeci de astfel de stiri inutile). Suplimentar este posibil sa intre intr-o discutie din cauza unui articol in genul "Mădălina GHENEA, GOALĂ PUȘCĂ în SCENE de SEX SĂLBATIC:" sau "Traistariu a postat noi poze in chiloti pe facebook".

Trecut
Trei persoane cumpara un ziar si citesc pagina cu pagina discutand despre informatiile aflate.

Exista totusi si parti interesante:
O zi din viata mea fara internet:

Ma trezesc de dimineata, beau o ceasca de cafea, deschid geamul, aflu ca este cancer afara de ingheata pana si mucul din nas.
Ma imbrac cum trebuie si pornesc catre serviciu. Pe drum ma simt nevoit sa cumpar un ziar(fara internet...) de unde voi considera ca majoritatea informatiilor sunt adevarate. (Totusi, ziarul poate fi foarte util. Poti strivi muste si gandaci cu Gandul sau poti sa iti cumperi Libertatea cu numai un leu. Poti folosi ziarul ulterior pentru stersul geamurilor din apartament, pentru stabilizarea veselei din cutii in cazul unui transport sau in cazul in care sunt articole politice il poti lua la toaleta pe post de hartie igienica)
Ajuns la serviciu, imi pregatesc materialele, verific agenda de intalniri planificate si pornesc la drum pentru prospectare de clienti. Va imaginati cat ar dura completarea manuala a datelor unei asigurari? Pe vremuri completarea unei asigurari dura de la 30 de minute la doua ore. Astazi, multumita internetului, in 10-15 minute esti asigurat.
Deja imi imaginez cate drumuri ar trebui sa fac la posta daca pentru fiecare solicitare de intalnire sau informare despre situatia asigurarii ar trebui sa trimit cate un plic. As face coada in jurul meu la ghiseu si tot as fi penultimul in rand.

Ajuns acasa nu cred ca as fi dorit sa stau mult timp in interior. Singura sursa de divertisment-televizorul. Daca totusi adaugam cateva persoane se poate face un mic party.
Ce ati face daca nu ati afla de pe internet ca persoanele din diaspora nu au avut posibilitatea de a vota? Foarte probabil ati primi o scrisoare dupa turul 2 al alegerilor sau ati urmari la tv emisiunile regizate politic.

Cel mai bun exemplu a situatiei la care fac referire este Coreea de Nord unde, internetul este cenzurat in asa masura incat oficialitatile au sustinut in acest an ca au castigat Cupa Mondiala de Fotbal.

Foarte probabil Poke-ul de pe facebook ar deveni foarte intens si real.

Daca as dori sa urmaresc un film care este aproape iesit din cinematografe in aceasta seara ar trebui sa fac un tur al capitalei! Mergi tu la picior la cele doua Mall-uri din zona, dupa te invit sa te plimbi pana in centru, vei merge pe la Vitan, la Gloria si marele hop...Piata Sudului. Intoarcere la Favorit cu escapa pe la Eroilor.

Crima de drum nu se va intampla niciodata. Avem INTERNET. Ha Ha Haaa!

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.