Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

joi, 23 octombrie 2014

NOUA CRIZA DE HARTIE, CITESTE URGENT


Da dragi cititori,

Ati citit bine, va incepe o noua criza de hartie. Toata lumea a auzit despre criza de hartie igienica din 1973.

SITUATIA SE REPETA! Doar daca faci un drum pe la magazinul de la coltul strazii vei descoperi ca nu au mai mult de 3-4 baxuri. Nu vorbesc despre hipermarketuri, despre Lidl, Carrefour sau Cora. Aceste magazine sunt bine aprovizionate pentru a face profit exact cand va fi cazul.

Din ce cauza va aparea aceasta criza? Sunt sigur ca multe persoane care au mers cu masina pe ruta sinaia-bran au observat zeci de copaci taiati ilegal si acestia sunt doar cei doborati in acest an! Copacii sunt luati din mijlocul padurii si dati la vale pana la sosea unde urmeaza sa fie adunati pe timp de noapte.

Cum de nu am observat inceputul acestei crize de hartie?
Raspunsul este si mai simplu. Ati observat ca in majoritatea centrelor comerciale gasiti la baie majoritar in loc de hartie aparate care sufla aer? Ati observat ca pretul caietelor si ale cartilor au crescut treptat? Acesta nu este datorat doar cresterii pretului carburantilor!

Sunt sigur ca multi dintre voi ati fost foarte multumiti in momentul in care a fost instalat la baie un uscator electric care sufla aer cald dar, stiati ca aceste uscatoare sunt contraproductive?

Un studiu realizat Mayo Foundation for Medical Education and Research,pe care il gasiti aici, sustine faptul ca uscatoarele de maini care emana aer cald ridica numarul de bacterii de pe maini pana la 194% mai mult decat un uscator cu aer rece?

Dar de ce s-a trecut la aceste uscatoare pe baza de aer?

Lipsa de hartie!
Si dorinta de a iesi mai rapid dintr-o toaleta care nu iti apartine.
Sau poate, doar poate, din dorinta de a elimina traficul intr-o baie si de a nu mai obosi o angajata sa tot care cosul de gunoi plin de hartii.

In traducere: din comoditate!

Aceste informatii sunt foarte importante si, chiar daca unele companii cum ar fi Paper Plus au atras atentia asupra acestor probleme doar 4 persoane au apreciat informatia online. Nu stiu cate sute de mii de persoane au vazut aceste date dar, din cei 4, nici unul nu s-a gandit ca aceasta informatie impartasita mai departe ar putea sa ajute prevenirea bolilor? 

Stiati ca cea mai eficienta metoda de a te usca dupa ce te stregi pe maini ramane in continuare simplele role de prosop din hartie

Personal folosesc in mod constant aceasta metoda de cate ori am ocazia.
-In primul rand, deoarece este cea mai eficienta metoda din punct de vedere al igienei;
-In al doilea rand, deoarece uscatul mainilor prin frecarea cu un prosop de hartie dureaza mai putin si nu este zgomotos.
-In al treilea rand, deoarece suntem fiinte umane si cel mai mare organ al nostru este pielea. Instinctul primar cand vedem un obiect este sa il atingem
-In ultimul rand, si nu cel mai putin important, hartia nu poate retine aceeasi cantitate de bacterii care poate fi retinuta de un uscator electric.

Vine criza si nu esti pregatit? Nu este nici o problema, vei folosi aer de acum inainte! Ai putea folosi aer in loc de prosoape pliate de hartie sau servetel cand ajungi la serviciu si ti s-au udat ochelarii de la ploaie? Nu cred! Ai putea folosi aer in loc de hartie igienica? Ma indoiesc!

In aceasta perioada am folosit mai multe produse de igiena si curatenie decat am folosit in 5 ani!
Dar, trebuie sa recunosc, acest lucru s-a intamplat deoarece ma mult intr-un nou apartament.

Indiferent de ce nu va spune mass-media, va rog, nu...va sugerez: Luati atitudine!

Fiti proprii stapani ai sanatatii voastre si nu va lasati impinsi in spitale ca oile din cauza neglijentei igienice involuntare. Ati fost informati! Restul depinde de voi.

Credeti ca fabricile din Romania vor tine pasul cu consumul?
Avem producatori de hartie igienica. Fabricile locale au produs 112.000 tone de hârtie igienico-sanitară anul trecut si totusi România a importat 40.000 de tone.

Aceste informatii importante nu vor ajunge unde trebuie daca nu vor fi transmise asa ca va rog pentru prima data: Vorbiti cu vecinul, spuneti la parinti, atentionati colegii de serviciu, sunati-va contabilul si agentul de asigurari!

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.