Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

joi, 9 octombrie 2014

AYGO: Back to the future

Buna seara dragi cititori,
astazi va voi spune o poveste inspirata din viata reala si din pasiunea mea personala, filmele.

Recent am devenit noul proprietar al unui Toyota AYGO X-Wave Hatchback cu 5 usi.
Ahh, ce mandrie... oferta pentru masina a aparut la momentul perfect, simultan cu aparitia programului "Prima masina".
M-am urcat in noua mea "Tania" si am simtit subit mirosul de nou. M-am lasat patruns de o bucurie imensa.
Am mangaiat bordul precum pe o femeie la prima intalnire si am inschis ochii pentru a auzi motorul cum toarce. Am introdus cheia in contact, am rotit gentil si am simtit cum mi s-au ridicat firele de par de pe brate si mi-a trecut un fior pe sira spinarii la auzul motorului perfect. Eram indragostit. Am auzit o bubuitura puternica.
Deschid rapid ochii, ma uit in dreapta, ma uit in stanga, nimic... ma uit in spate...nimic...
Ma uit in oglinda catre mine si vad....cosuri...de unde mi-au aparut atatea cosuri pe fata...si atat de rapid?
Ma uit mai atent si raman stana. Eram eu... dar... eu ...acum 7 ani.
Strada pe care ma aflam, Baba Novac era exact asa cum mi-o aminteam...plina de trandafiri infloriti.
Doamne, am 18 ani!  Cum? a? Ce sa intamplat? mainile mai subtiri, piciorul fara probleme... burta...nu am burta....am 18 ani!
Bani nu am, de la cineva sa ma imprumut nici nu se pune problema...decat daca...stai. Deschid geamul si intreb primul trecator in ce zi si in ce luna suntem...Da. Perfect! Astazi este ziua in care mi-am cumparat primul telefon Samsung. Astazi EU am bani la mine. Astazi mi-am pierdut portofelul cu cele 12 milioane de lei stranse cu grija si rabdare. Daca reusesc sa il iau inainte sa il pierd voi avea si bani si...practic nu voi pierde banii. Ceasul de pe bord imi arata ora 11:00 nu trebuie decat sa astept doua ore la intersectia din apropiere de Piata Muncii, sa urc cu o statie inainte si sa ma asigur ca banii nu vor ajunge la altcineva.
Doua ore intregi. Cum am ajuns eu aici? Si mai important, de ce? Daca tot am avut aceasta ocazie voi profita de cat timp am si ma voi simti bine...descopar pe parcurs.

Este ora 12:50, unde este tramvaiul acela blestemat? Il vad...alerg si reusesc sa urc.
Ma strecor incet printre pasageri. Nu vreau sa fiu observat de mine si in acelasi timp nu vreau sa par suspicios pentru ceilalti calatori. Uite-ma! Sapca aia nu pacaleste pe nimeni, clar trebuie sa fiu tarat cu lacat la maini la un tuns. Te urasc Gigi Becali , ai infiintat Campania "Opriti defrisarea mieilor" si am fost de partea lor.
Inca un pas si as putea sa imi suflu in ceafa...cobor...uite portofelul...va pica...l-am prins ...ha...deci nu mi l-a furat nimeni...pur si simplu mi-a picat din buzunar...
Cobor la Dristor, ma intorc la masina si pe drum deja mi se facuse dor de casa de la mare, de aerul salin, de distractie si de valuri.
Dau doua trei telefoane, iau doua prietene din Bucuresti, pe Marina si pe Magda. Garantat M&M va merge la mare mai bine decat sa merg singur cu o punga de Skittles...
Am pornit.
Muzica suna din difuzoarele masinii mai frumos decat dintr-un OZN. OZN? Aaa...ce frumos...
Eu, doua fete frumoase si dornice de dristractie...tot ce mai lipseste este putin orgoliu personal...
Drumul este exact asa cum mi-l aminteam. Nu am Autostrada Soarelui, dar am drumul vechi plin de satucuri si locuri pline de traditie: Tamadaul Mare, Stefanesti, Lehliu, Dor Marunt, Dragalina, Fetesti...
Stati, mai trebuie sa mai luam pe cineva din Fetesti, trebuie sa incerc sa o gasesc pe Florentina, nici nu ii mai stiu numele de familie dar cat de greu este sa gasesti pe cineva intr-un oras mai mic?
Dupa doua ore de cautare am gasit-o. Era mai frumoasa decat mi-o aminteam. Isi lasase parul lung si negru ca taciunele peste decolteul generos dar, fara sa ezite a sarit in masina si am pornit din loc.
Cernavoda...ah, ce vor face din tine...jumatate din padurea ta se va duce. Ce padure frumoasa!
Spiritele se agita prin masina. Fetele fac cunostiinta. Ne decidem sa facem un popas la Medgidia.
Merg la baie, cumpar o sticla de apa, o naveta de bere si trei sticle de vin. Pun sticlele de vin in masina, ma urc si eu si pornesc. Ce vis superb! Eu si trei fete superbe intr-o masina divina pe drum spre mare.
Florentina, Magda, Marina...
-Unde e Marina?
-Era la baie la benzinarie.
-Si de ce nu a tipat nimeni nimic?
-Credeam ca vrei sa ii tragi o pacaleala.
Doaaamne! Femeile astea...mai bine mergeam singur.
Ma intorc rapid si opresc din nou in acelasi loc in care am fost parcat. Astept un minut si apare Marina lejer cu o sticla de Pepsi. Ma priveste curios si ma intreaba de ce sunt rosu si putin transpirat.
-Cum sa nu fiu rosu? Eram aproape sa te lasam aici!
Pornim intr-o goana nebuna si reusim sa prindem un asfintit superb...Constanta ramane un miracol al linistii pentru mine.

Dupa cateva minute de liniste si pace aud un strigat clar in jurul meu... PETRECEREEE.
Clar, asa a si fost. Am mers in Mamaia am fost in cele mai selecte cluburi si baruri. Am reusit sa mai gasim si "Copa Cabana", terasa in aer liber unde am invatat pentru prima data sa dansez din placere. Era epoca Rafaga.

Bum Bum Bum Bum...

Se crapa de ziua. Ma simt fortat sa ma trezesc. Inca sunt in masina? Stai... nu am plecat nicaieri! Sunt exact unde eram! Si noaptea trecuta? Unde sunt fetele?
Doamne ce durere de cap! Sigur am baut noaptea trecuta. Ma uit in oglinda la mine sa observ cat de ravasit sunt... am 25 de ani. Totusi, de la ce ma doare capul?
Ma uit din nou in stanga...nimic. Ma uit din nou in dreapta... nimic.
Ma uit din nou in spate...
-Andreea, vrajitoarea mea mica...
-Nu ma lua pe mine cu vrajitoare ca iti mai dau una daca nu scoti odata frana de mana inainte sa pornesti!

Totul a fost in mintea mea. Ce zi ciudata.  Multumesc AYGO.
I had fun.

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.

3 comentarii :

  1. Felicitari pentru poveste, pentru idee, pentru felul in care ai ales sa scrii!

    RăspundețiȘtergere
  2. pana la urma tot langa vrajitoarea ta te ai trezit :))). oricat ai visa tot acasa te intorci.
    hai succes in continuare morosane!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.