Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

vineri, 1 noiembrie 2013

Salvat pe drum de un hibrid

Salut draga cititorule ecologist,
Salutari cercetasilor romaniei,

Astazi iti voi vorbi despre masini, si nu orice masini. Astazi iti voi vorbi despre masini hibride.
Draga cititor, mic cercetas cu dorinte de a salva mediul, daca ai un ban in plus cand iti iei masina de oras, de ce sa nu iti iei o masina hibrida?
Poluarea este redusa, comsumul este redus, mama natura este si ea fericita si nici buzunarul tau nu te mai cearta.
Iti voi povesti despre una din experientele mele cu o masina hibrida, o Toyota si ca sa fiu mai exact un Yaris Hibrid.

Povestea mea incepe acum ceva timp cand eram intr-o excursie pana la Sibiu pentru un training in asigurari.
Trebuie sa recunosc ca acea zona reprezenta un mister pentru mine, un bucurestean cu inima de dobrogean.
 Cu o dorinta apriga de a imi realiza o poza pe podul mincinosilor ne-am urcat toti 4 in masina(Yaris-ul despre care ziceam) si am pornit la drum.

Muzica buna, relaxarea si persoanele care erau in masina contribuiau intr-o combinatie perfecta la un roadtrip plin de nebunie si distractie, asta daca nu am fi mers la un training serios.

Observatii de pe drum:
Schimbatorul automat realizeaza o diferenta majora pentru sofer pe sosea, poate fi mai relaxat si mai comunicativ cu restul pasagerilor.
Andrei trebuie sa bea mai putina cafea, deja arata ca o pisica frecata cu un balon.(sti la ce ma refer, energie statica...)
Propulsia hibrida are un raspuns inferior unui motor diesel cu putere similara dar in oras acest lucru nu a fost deranjant.

Pe traseu trebuie sa admit ca am fost fascinat de peisaje incepand de la dealul negru de unde nu am mai lasat camera foto din mana.
Tot drumul a fost superb. Am oprit pe drum sa luam bucate abia gatite de la localuri taranesti, am alergat fara sa stim de ce pe un deal, ne-am facut o poza cu o capra.
Lasand la o parte drumul, cred ca voi avea cosmar cu capra, ochii ei...
Eh, undeva pe drum, nu oriunde ci la 1-2 kilometri de cea mai apropiata benzinarie am ramas in pana prostului. Personal consider ca asta este o adevarata rusine dar de data aceasta am fost scapati de draga noastra masinuta. Noroc ca este hibrida. Cu bateria incarcata de pe parcursul drumului am mai parcurs si cei 1754 de metri necesari pentru a alimenta. Nocor cu Hotelul Petrom unde ne-am alimentat si masina si energia cu o cafelutza si vorba de duh, ca doar era sa ne rugam la toti sfintii daca eram in alta masina.
Dar, aceasta este doar experienta mea, sunt sigur ca mai sunt si alte persoane care au avut experiente cu masini hibride, chiar te rog, va rog, vreau sa va aud, ce parere si ce experiente ati avut cu astfel de autoturisme?

Acest articol a fost realizat pentru Superblog 2013 si pentru tine, ca sa ai cosmaruri cu ochiul caprei.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.