Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 18 noiembrie 2013

Ce inseamna puritate?

Buna seara draga cititorule,


Seara aceasta o dedic unei intrebari de care m-am lovit zilele trecute "Ce inseamna puritatea?".
Raspunsul meu, pentru curiosi, este subiectiv si relativ simplu: "Depinde de modul de abordare".
In mod general puritarea reprezinta un "subiect" care nu a fost alterat, modificat sau "contaminat".
Dar, hai sa vedem care este raspunsul pentru diferite moduri de abordare.
Daca discutam despre puritate in legatura cu un material cum ar fi de exemplu aurul, Puritatea acestuia este obtinuta prin prelucrarea zacamintelor de aur si prin extragerea aurului "pur" lipsit de alte metale.
Daca discutam despre puritatea unei fete, putem discuta despre puritate ca fiind inocenta fetei fiind ne trecuta prin viata si in acelasi timp putem considera ca fiind si virgina sau "pura" fizic.
In cazul fotografiilor, dupa cum poate fi observat si in initiativa celor de la AQUA Carpatica cu ocazia unui concurs pe Instagram numit “ #puritate”,  puritatea este reprezentata prin imagini clare si bine focalizate care reproduc o scena sau un moment cat mai realist si obiectiv pe cat permite mediul inconjurator fara a o manipula.
Cand ma gandesc la puritate si ma gandesc la viata de zi cu zi imi mai trece prin minte frumusetea pura care poate fi definita in doua feluri:
-din perspectiva mea frumusetea pura reprezinta frumusetea naturala sau cum se mai spune "ca de la mama natura" sau mai exact fetele nefardate si nemachiate fara fond de ten, lipstick sau alte produse cosmetice.
-din perspectiva altora frumusetea pura reprezinta nemodificata genetic (la plante sau animale) sau chirurgical (la femei si barbati).
Pentru ca frumusetea nu este totul hai sa iti amintesc despre sufletul pur. Cand ma gandesc la sufletul pur ma gandesc la o persoana buna pe interior sau cum altii ar spune o persoana credincioasa cu adevarat si aproape lipsita de pacat pentru ca la urma urmei singurul nelipsit de pacat a fost Mantuitorul nostru.
Cineva mi-a spus odata ca ii face mare placere natura pura. Natura pura se refera la natura neschimbata de mana omului si astfel de locatii merita protejate. 
Este evidenta prezenta omului si in munti si pe oriunde trece. Un bun exemplu care il pot da este Cascada Urlatoarea de pe langa Busteni. Cascada este superba, dar din cauza turistilor a fost poluata cu cateva mucuri de tigara, o sticla lasata pe jos sau o doza de cola.

Indiferent de momentul zilei, puritatea inseamna pentru mine ceva special si rar, ceva frumos si valoros.
As putea sa merg atat de departe incat sa spun ca ceva pur este divin si cei care au parte de asa ceva sunt foarte norocosi.
Ultimul, dar nu cel din urma, lucru la care ma gandesc cand aud puritate este sentimentul pur.
Cand spun sentiment pur poate fi oricum: dragoste, mila, ura sau fericire si cred ca dragostea pura este asa de cautata in special din cauza faptului ca este cam singurul sentiment pur. In rarele momente cand iubesti nu mai dai seama la nimic in jurul tau. Atunci se regaseste iubirea pura deoarece in restul momentelor sentimentele sunt mixte. Poti sa iubesti, dar sa fii stresat sau ingrijorat in acelasi timp sau poti sa urasti pe cineva si in acelasi timp sa iti para rau pentru persoana respectiva.
Aceasta este parerea mea despre ce inseamna puritatea.
Ce inseamna puritatea pentru tine?

Acest articol a fost realizat pentru Superblog 2013.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.