Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

marți, 31 iulie 2012

Guest-post Narnia&Aslan

 
 
Bună! Sunt Lucianna, de pe blogul cu același nume, și de pe Blog Event.
 Pentru cei care mă cunosc nu este absolut nici un secret faptul că sunt mare fană Narnia!
Aslan, leul rege, este simbolul suprem, atunci când vorbești de această lume! Aslan, leul rege, este motivul pentru care CS Lewis a fost acuzat de propagandă religioasă. Pentru că leul de aseamănă foarte mult unui Iisus, care s-a jertfit în locul adepților săi, pentru ca după aceea să li se arate episodic, în călătorii inițiatice, cât să le dea indicii cheie care să ducă aventura mai departe!
Aslan, pentru cei ce nu știu, înseamnă „leu ” în turcă. Așadar, numele stăpânitorului Narniei nu a fost ales la întâmplare!
Aslan are puterea de a face minuni prin simpla sa prezență. Iar slujitorii săi supuși din Narnia, visează să ajungă în regatul său, unul foarte fericit, în care ajung numai ce merită, pentru a fi fericiți veșnic.
În filmele apărute de curând, vocea lui Aslan a prins viață prin Liam Neeson, un actor genial, cu o experiență formidabilă în cinematografie, și, cel mai important, un glas pe măsură!
Prin vocea lui Liam Neeson, fermă, decisă, calmă, și cât se poate de blândă, Aslan a prins contur, substanță! S-a definit imaginea paternă, a leului protector. Ceva șmecherie tehnică, și iată! Spiritul Narniei a prins viață, în regatul filmului!
Heil Aslan!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.